Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Kleine computerzaken (moeten) verzekeringstussenkantoren achterna nl

Door kidde op donderdag 1 oktober 2015 11:00 - Reacties (25)
Categorieën: Deurbel, Gratis advies, Retail, Too big to fail OEMs, Verzekeraars, Views: 6.217

Gister op Tweakers: "MyCom België is failliet". De 1e reuguurder hierop, een der laatste der Mohikanen met een Mickey Mouse-hardwaarwinkel legde pijnlijk de faaloorzaken bloot:

• Marge-compressie, hetzelfde als waar vrolijke vrienden Lenovo / Dell / HP ook niet van oogjes dichtdoen. U, ja u die nu naar dit schrijfsel op het scherm tuurt! - gunt winkels / OEMs geen winst meer, allemaal uw fout dus,

• Hoge vierkante-meterparkeertarief voor de antieke winkel - u weet wel, zo'n verblijf uit geschiedenisboekjes waar 20e-eeuwers heen togen, er was dan een deurbel en men betaalde met dode bomen, en kreeg advies van een C&A-pak die 'm zelf ook had,
• Internet-concurrentie, u arrogante tweakert shopt liever op de onvolprezen Prijskoekeloer, want u gruwelt van voornoemde deurbel en dode bomen-betaalmiddel,

• Directverkoop-methoden: de Lean-methode leert dat alle niet-waardetoevoegende activiteiten moeten worden geminimaliseerd of geëlimineerd. Das eg waar, ik koeienstront u niet - wiki maar na. Distributie en opslag van OEM naar groothandel naar winkel acht u inefficiënt, dus wilt u geen doekoe extra voor spenderen. Zeker niet als het apparatus ook gelijk in de flitsverkoop met uitnodiging verkrijgbaar is, en de gele-pakketbrigade hem tot op de drempel ploft,

• "Kijken kijken maar niet kopen"-klootvieaulen. Die trieste figuren die in de winkel alles bevingerafdrukken, stiekelijk merk en model opnoteren op een geeltje, en thuis naar web-etablissementen als "kieskeurig" of "beslist" www'en voor daadwerkelijke waardeoverdracht. Doet Hansie Hansie (uw blogger van vandaag) zelf ook. De MediaMelkt is immers een prachtige kanswinkelshowroom. Hun tablet-berekenaars hebben zellufs internetverbinding. Kan Hansie Hansie gelijk nacontroleren hoe duur MediaMelkt's aanbiedingen elders zijn, echt mega-handig! Plus gratis koffie. Super handig voor de eenzame fietser in de kou op de woonboulevard-autostressplek waar dikballonbandige Jort Kelder-vehikels met IKEA-Billy's je bagagedrager dubbeltjesplat plachten te rijden,

• Naaierij van leveranciers: "Ik verkoop jou Mickey-Mousewinkel drie schootverwarmenrs voor 500 euri per stuk, terwijl ik zelf al - lekker puh - weet dat ik overmorgen de prijs met 75 pegels verlaag om m'n aandeelhouders-verdrietigmakende voorraden weg te uitverkopen. En dan krijgt jou Mickey - Mousewinkel ze nooit verkocht, maar ja, dan doe je toch gewoon de stekkert uit die deurbel halen! Heb je de rest van de week wel lekker een warme schoot."Dus. De reactie van de gemiddelde tweakert: "Ik ben zelluf toch uber-expert in Prijskoekeloer-onderdelen aan elkaar bevestigen! Winkel-adviseur, ga fijn naar huis en sluit je stoffige winkel... O ja, en ik haat die deurbel". Maar zeg nou eens zelluf, weet u eigenlijk alles van verzekeringen, hypotheken en pensioenen? Jaja, dat lijkt een super-ander onderwerp. Maar het is natuurlijk bedoeld om uw referentiekader te verbreedbuigen - omdat u zich waarschijnlijk net als Hansie Hansie niet voor kan stellen dat sommige mensen berekenaar-onderdelen en Gentoo Linux maar abracadabra vinden.

Tracht u wel eens verzekeringsvoorwaarden te vergelijken? Inboedel voor die uit huis gediefde schootverwarmer, WA voor uw hond die buiten een Prada-handtas van de buurvrouw wegknauwt, zorgverzekering met wel of geen dekking voor die lieftallige fysiomevrouw die uw knie weer in model boetseert na uw botsing met een Jort-Kelder vehikel op de woonboelevaar? Snapt u uw pensioenvoorwaarden - en liefst nog voordat u 70 bent? Filtert u feilloos in kleine hypotheekwoekeraar-letters wanneer u wordt geDSB't - en kan u TEDex'en waarom precies Leen van Frisia de grootste lul met vingers ooit was?

En geef nou eens eerlijk toe, vindt u die secondenlange [PgDown] voorwaarden uitdebuggen en bool-vergelijken nou ook niet supersaai? Vraagt u stiekelijk ook wel eens advies aan het verzekeringshandige neefje van uw buurmeisje? Als FBTO op de kijkkast beweert dat u dingen makkelijk aan en uit kan $.show() / $.hide()'en, snapt u dan dat dit alleen iedere keer met lange tussenpozen kan? En als u dan de goedkoopste woekerpolis geprijskoekeloert heeft, weet u dan eigenlijk wel of die woekeraar makkelijk uitkeert als u een keer een "schaai" heeft, of dat de woekeraar u overal zelluf de schuld van toeProrRailt? En klap-op-de vuurpijl-vraag: Bent u bereid bijvoorbeeld 20 pegels te betalen als een Mickey-Mouse verzekeringstussenkantoor al dit geneuzel uit uw handen neemt en de TROS-Radarforums doorspit zodat u fijn uw oogjes kan shutdown -h now'en vannacht?

Hansie Hansie kwam terecht bij zo'n Mickey Mouse-kantoor, jaja, met deurbel, en zag dat het goed was. Kreeg soms advies niet de allergoedkoopste te nemen, omdat als je ze nodig hebt, ze meestal toch geen (Dassen-)uitwerpsel voor je doen. En al die PgDown-knop verslijtende voorwaarden werden deskundig voor hem geanalyseerd.

En dat voor slechts een kleine procentuele toeslag op de prijs van de OEM-verzekeraar.

Wat denk je: Komen de politiekpraters en, in goed Frans, Ist jetzt verboten ja!!! Lekker dan, kan het Mickey Mousekantoor voortaan sluiten, iedereen prijskoekeloert op het niet-onafhankelijke Independer voortaan wel zelluf de goedkoopste woekeraar.

Of toch niet? Want die tussenkantoren rekenen nu gewoon een vooraf ingeconste prijs. Kan je nemen of laten. Voor die abracadrabra-verzekeringsvoorwaarden heeft u dat er misschien ook wel voor over, of niet?

Zouden klanten voor advies willen betalen over hoe ongevallige Ziggo het best te lijf gaan, zouden klanten geld overhebben voor het outsourcen van 0900-ziggodoethetweerniet hangtelefonen? Zouden klanten geld overhebben voor een berekening van hoe die HP-printer goedkoop aanschaft maar dure inkt heeft, en de Broer over 3 jaar berekend dus inkttechnisch gesproken veel goedkoper voor de klant is?

Misschien zie ik het voor me. De spec-fobielijder komt door de met Mickey-Mouse behangen voordeur, deurbel rinkelt. "Wilt u koffie terwijl ik voor u de juiste compatibele onderdelen in de Tweakers-Pricewatch selecteer en bestel, en u uitlegt hoe u ze zelf goedkoop samenbouwt?"

Nee, dank u, ik hoef geen koffie. Uw Mickey-Mousewinkel is niet op de woonboulevard en Jort Kelder was niet in de buurt, hoe jammer ik het ook vind dat ik nu de fysiomevrouw misloop. Maar bedankt dat u me 300 euro heeft bespaard door uit te leggen dat mijn zoontje voor The Witcher 3 nogwa niet per se de duurste "GeForce GTX 980 Ti 6GB" nodig heeft, wat hij zelf beweert omdat papa's bak sneller moet zijn dan die van de schoolvriendjes. Fijn dat ik ook met een goedkopere ATi toekan, en dat u me gratis GTX 980 stickers heeft aangereikt zodat de schoolvriendjes het niet zien. Dank voor die bespaarde 300 euro, en voor het feit dat ik nu geen airco hoef bij te kopen bij de MediaMarkt (dus toch nog kans om naar de fysiomevrouw te gaan!) om al die hitte af te voeren. Hier, ik betaal ik u graag 30 euro. Op dode bomen, ja.

Volgende: GNUifying Windows: Make the best of imposed Windows-use at work 10-'15 GNUifying Windows: Make the best of imposed Windows-use at work
Volgende: Google NS(Pl)A(y) services 09-'15 Google NS(Pl)A(y) services

Reacties


Door Tweakers user himlims_, donderdag 1 oktober 2015 11:18

vind niet plezierig lezen, zal wel aan mij liggen :X

in mijn beleving zijn dit soort zaken failliet door misbruik te maken van de onkunde (gebrek kennis) van de consument

ga dan wel eens mee met aankoop; handig in de winkel, halen en meebrengen. Houd me op de achtergrond, laat verkoopertje zijn pitch houden... daarna inhaken en zon beetje alles ontkrachten..... gewoon een i7 + GPU aansmeren wanneer men niets meer doet dan facebooken :F kom op zeg...

MYCOM STERF!

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 oktober 2015 11:19]


Door Tweakers user kidde, donderdag 1 oktober 2015 11:21

himlims_ schreef op donderdag 01 oktober 2015 @ 11:18:
vind niet plezierig lezen, zal wel aan mij liggen :X

in mijn beleving zijn dit soort zaken failliet door misbruik te maken van de onkunde (gebrek kennis) van de consument

gewoon een i7 + GPU aansmeren wanneer men niets meer doet dan facebooken :F kom op zeg... STERF!
Sorry voor het onplezierige lezen, maar ik moet m'n zogenaamde creativiteit toch ergens kwijt. Maar idd eens over de i7 + GPU voor Facebook: Voor slecht advies wil de klant niet betalen. Misschien wel 20 euro voor een advies dat een i3 genoeg is, of 20 euro voor het advies om bij MyCom weg te blijven ;)

Door Tweakers user Thedr, donderdag 1 oktober 2015 11:37

Heerlijk stukje proza om te lezen, met ook nog eens een kern van waarheid. Voor mij persoonlijk ligt het er nogal aan hoeveel verstand ik ergens van heb. Sommige dingen kan ik prima zelf uitzoeken, en dat vind ik vaak zelfs leuk. Sommige dingen laat ik liever over aan experts (die ik vertrouw).

Door Tweakers user DrDrax, donderdag 1 oktober 2015 11:43

Hele verhaal compleet mee eens .. !!

Door Tweakers user H!GHGuY, donderdag 1 oktober 2015 12:22

Er zijn nog wel enkele puntjes op te noemen:

- Veel van die zaken verkopen quasi-uitsluitend B-merk.
- De impact van slechte verzekeringen en een crappy tablet zijn nauwelijks te vergelijken.
- Veel van die verkopers Weten-het-echt-niet-beter(tm). (Misschien ook de reden waarom ze B-merk verkopen?)
- De leek kent ook het verschil niet tussen advies en verkoopstechniek.

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 1 oktober 2015 13:05

Aardig qua inhoud. Enkele goede punten maar een overdaad aan 'creativiteit'. Als je dit betoog mondeling zou houden zou ik zweren dat je dronken was. Proost zullen we maar zeggen dan :Y)

Door Tweakers user i-chat, donderdag 1 oktober 2015 13:15

H!GHGuY schreef op donderdag 01 oktober 2015 @ 12:22:
Er zijn nog wel enkele puntjes op te noemen:

- Veel van die zaken verkopen quasi-uitsluitend B-merk.
- De impact van slechte verzekeringen en een crappy tablet zijn nauwelijks te vergelijken.
- Veel van die verkopers Weten-het-echt-niet-beter(tm). (Misschien ook de reden waarom ze B-merk verkopen?)
- De leek kent ook het verschil niet tussen advies en verkoopstechniek.
en dan komen wij tweakers... zzp'er als het ware die vaak voor een nog lagere fee, evengoed of beter van advies dienen, net als die bakkerijketen die op de markt soms net even goedkoper is als bakkerij van a op winkelstraak nummer 23, maar als we dan toch bezig zijn, kunnen we dan niet direct ook even dat adviesbudget opstrijken, of die wederdienst van ome-electricijn in ontvanst nemen zodat het stuk koper dat onze mega server op een apparte zekerheidsschakkelaar gedeponeerd kan worden...

ik zeg, de markt is wat die is, dat heet kapitalisme daar zijn die winkels net zo schuldig aan als jij en ik....

moeten we dan om semi-communistische idealen ook de bestbuyguides maar niet meer maken?

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 oktober 2015 13:16]


Door Tweakers user BaRF, donderdag 1 oktober 2015 14:10

wow ik ben na een aantal alinea's toch maar gestopt met lezen, maar na het vlug doorbladeren naar de laatste alinea weet ik nog niet waar het over gaat :+

Kun je niet beter gaan schilderen om je creativiteit kwijt te kunnen? :P

Door Tweakers user smurf_nl, donderdag 1 oktober 2015 14:35

Ikzelf zie de verandering in de retailwereld en consumenten wereld misschien iets anders. De consument wordt mondiger, maar ook de retailer is dat geworden. De fabrikant is in veel gevallen afhankelijk geworden van media en retailers. De tijd dat de fabrikant voor jou kon bepalen wat goed of niet goed voor je is ligt al ver achter ons.
Deze verschuiving heeft dan ook een omslag in retail land tot gevolg. De groten kunnen alleen overblijven door groot te blijven met lagere kosten en weining marge, de kleine zelfstandigen kunnen alleen daar overleven waar zij specialisatie kunnen aanbieden en meer marge kunnen vragen.
Wat er tussenin zit heeft het in dit tijdperk moeilijk. Niet alleen in de electronica maar in alles, kleding, voedsel, wonen.
Deze shift in retail maakt het voor vele al lang bestaande semi grote ondernemingen erg moeilijk. Zij hebben moeite een uitstraling te handhaven omdat ze niets speciaals toevoegen aan het aanbod wat overal aangeboden wordt. Ja dan krijg je dat consumenten met een geeltje/smartphone door de winkel lopen om te vergelijken . De consument heeft tegenwoordig namelijk een privilege: vrije keuze en ruimer aanbod. Hij hoeft het niet meer bij de aloud bekende keten te halen, het kan overal gehaald worden mits hij zelf een keuze maakt tussen een prijs en de voorwaarden die hij zelf bepaald. Wel of niet online, wel of geen persoonlijke uitleg door de lokale specialist of toch simpelweg de goedkoopste uit de grote keten winkel tegen geen service omdat hij daar niet op zit te wachten.
Kortom, het is een tijdsbeeld van verandering wat nou eenmaal niet te stoppen is. Niet het beste voorbeeld maar we hebben geen stoomlocomotieven meer omdat het niet meer efficient was, maar tijdens de overgang naar electrische treinen waren de kolenscheppers ook niet blij, hun werkomgeving werd overbodig. Onze woon, werk en leefomgeving evolueert continue. Ja vervelend voor de betroffen groep, maar een zegen voor de nieuwe die ontstaat.

[Reactie gewijzigd op donderdag 1 oktober 2015 14:47]


Door Tweakers user levik7, donderdag 1 oktober 2015 17:43

Wauw, geweldig verhaal! Ik herken het inderdaad, opzich een goed idee om als prijsvergelijker aan het werk te gaan. Maar hoe lang zal het dan duren voordat men doorheeft dat men op het forum van tweaker van persoonlijk én gratis advies wordt voorzien?

Erg leuk geschreven! Bijzonder hoe je die technische termen en samenstelling gebruikt, ik heb gelachen!

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 1 oktober 2015 19:22

i-chat schreef op donderdag 01 oktober 2015 @ 13:15:
[...]
en dan komen wij tweakers... zzp'er als het ware die vaak voor een nog lagere fee, evengoed of beter van advies dienen
Ik ben gestopt met advies geven of klussen te doen voor een familielid, vriend, kennis, ... . Te vaak tegengekomen dat mijn advies gewoon genegeerd werd of dat mijn werk binnen de korste keren weer de nek omgedraaid werd.

Door Tweakers user Basilange, donderdag 1 oktober 2015 19:54

Ik weet nog dat ik in de begin jaren deze eeuw heel veel heb kunnen leren van de handige geduldige jongens bij paradigit.
Crash/foutmelding of ander probleem hup in de auto en tot 9 uur kon je terecht.

De service werd steeds minder en bij het bouwen van mijn pc hebben ze me aardig laten bungelen.

Nu als mijn zusje wat nodig heeft dan doen we de kennis up via het internet en vragen hetzelfde aan de verkopers. Wanneer deze onzin uitkramen dan is het no deal.

Door Tweakers user lennart111, vrijdag 2 oktober 2015 00:11

ik snap alle haat/gezeur over MyCom niet zo, de winkel had juist een vrij goede formule in mijn ogen. Ze hadden een mooie webwinkel die samen werkten met de fysieke winkels. Iets nodig? harde schijf? kabeltje? Even kijken of ze het in de winkel hebben liggen, en dan vervolgens even aanfietsen. En verder vond ik dit verhaal heerlijk lezen.
also: ik geef eigenlijk geen advies meer aan vrienden/familie (alleen aan ouders en broer) omdat je eigenlijk als techsupport gebruikt wordt wat gewoon vet irritant is.

Door Tweakers user RobTweaks, vrijdag 2 oktober 2015 00:19

Blokker_1999 schreef op donderdag 01 oktober 2015 @ 19:22:
[...]
Ik ben gestopt met advies geven of klussen te doen voor een familielid, vriend, kennis, ... . Te vaak tegengekomen dat mijn advies gewoon genegeerd werd of dat mijn werk binnen de korste keren weer de nek omgedraaid werd.
Haha, bekend verhaal.

"Wat je ook doet, doe vooral niet X":
*Robtweaks komt een week later weer langs en ziet dat er desondanks is gekozen om X te doen/kiezen. Knikt wat schaapachtig en vertrekt een illusie armer om over een paar maanden de troep op te mogen ruimen.*

Bij sommige mensen kan je haast beter voor omgekeerde psychologie gaan, die doen toch altijd het tegenovergestelde van wat je adviseert :').

Natuurlijk gaat het vaker goed dan fout, maar bovenstaande blijf je incidenteel toch wel tegenkomen. It's a tough job, but someone has to do it, Blokker...

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 2 oktober 2015 08:33

RobTweaks schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 00:19:
[...]
Bij sommige mensen kan je haast beter voor omgekeerde psychologie gaan, die doen toch altijd het tegenovergestelde van wat je adviseert :').
ouders :X :N tech support kopen ze maar ergens, maar niet via mij.

Door Tweakers user Maasluip, vrijdag 2 oktober 2015 08:42

Ik kan me helemaal vinden in dit blog.
Ik ging gisteren to town met een missie: nieuwe telefoon, nieuwe joystick en nieuwe spijkerbroken.
Telefoon: ik had natuurlijk al opgezocht in de pricewatch wat de opties waren (kort gezegd: Android en dual-sim. De rest van mijn requirements komen daar zo'n beetje gratis bij), maar je wil zo'n ding toch even bekijken
4 telefoonwinkels langsgegaan. Het varieerde van "wij hebben geen dual-sim telefoons" via "wij verkopen geen losse telefoons (Telfort, ik heb KPN toen maar overgeslagen) tot "wij zijn verhuisd, wend u tot de winkel die geen dual-sim telefoons heeft".
zucht.

Okee, joystick. Ik naar de Mediamarkt, zo'n echte ouderwetse winkel met veel vloeroppervlak en ook nog mensjes erin die zich om de klant bemoeien.
Er stonden daar twee joysticks. En natuurlijk niet die ik op het oog had. Van de twee die er stonden was er eentje veeeel duurder en de andere veeeel simpeler. Dan maar naar de opperklantassisant die mij kon vertellen dat ze mijn voorkeur wel konden bestellen, maar dat zou twee weken duren en als ik hem via de website voor 18:00 uur zou bestellen hij de volgende dag in mijn bezit zou zijn.
Wat is dan nog je bestaansrecht?

Toen maar voor die spijkerbroeken gegaan. Ik zag het eigenlijk donker in, maar in een winkel waar niet alleen spijkerbroeken lagen (ze hadden ook sweaters en overhemden) hadden ze niet alleen meerdere maten (ook die ik mij paste), nee van allemaal die maten hadden ze ook nog meerdere modellen! Wat een aanbod! En als kers op de taart werd ik ook nog gelokt met 20% korting op al mijn aankopen!!!
Het kan dus wel.

Door Tweakers user Pietervs, vrijdag 2 oktober 2015 11:06

Inhoud van het verhaal gaat verloren door het quasi-lollige (lees: popie-jopie) taalgebruik. Dat leidt zo enorm af, dat ik onderhand per zin moet gaan bekijken wat de schrijver bedoelt.

Jammer, want als ik de strekking van het verhaal goed begrijp, kan ik het er geloof ik wel mee eens zijn. Of niet. Ligt er aan: wil TS nu wel of niet dat de kleine verzekeringskantoren z.s.m. Failliet gaan?

Door Tweakers user shicomm, vrijdag 2 oktober 2015 12:55

De traditionele retailer kan toch niks met de gemiddelde tweaker/nerd/geek ; die komt voor een product en serviced het zelf.

Bij een servicegevoellig item als een pc of laptop moet je je op service richten , jan modaal vraagt hier nog steeds om en levert meer dan genoeg business op...

Als je dan dagelijks van je klanten hoort dat de mediamarkt 15km verderop mensen naar jouw zaak toe stuurt voor herinstalls en virusverwijdering doe je toch iets goed lijkt me...

Door Tweakers user kidde, vrijdag 2 oktober 2015 13:19

Pietervs schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 11:06:
... Ligt er aan: wil TS nu wel of niet dat de kleine verzekeringskantoren z.s.m. Failliet gaan?
TS wil niets, alleen maar aangeven dat het provisie-model dood is om de in de lijst genoemde redenen, en een mogelijke oplossing aangeven die elders reeds beproefd is.

TS koopt zijn telefoon-meuk bij GearBest, Alibaba en MeriMobiles, en SSD's bij CDRomLand / MyCom als in de PriceWatch blijkt dat ze op voorraad zjin en voor een redelijke prijs.Wwant zoals aangegeven door lennart111is MyCom een prima zaak als je snel op de fiets wat onderdelen wil ophalen, en je weet al welke.

Dus de strekking was inderdaad, dat het voor de klanten die worstelen met bepaalde zaken, of het nou hypotheken of computer-onderdelen is, het fijn is dat er kleine zaken zijn die niet slechts een product verkopen dat via internet sneller en goedkoper is, maar die een dienst verkopen.

Door Tweakers user Cbr, vrijdag 2 oktober 2015 14:41

Leuk geschreven! :-)

Door Tweakers user Bitage, vrijdag 2 oktober 2015 16:26

Zowat geen touw aan vast te knopen. Het lijkt wel alsof je GeenStijl na wilt doen. Bij deze is dat dus mislukt.

Door Tweakers user hansie_k, vrijdag 2 oktober 2015 19:17

Warrig geschreven, maar herkenbaar.
Op een heel ander vlak, gereedschap/bevestigingsmaterialen, maar ik merk gelukkig dat de professional weer steeds meer in "mijn" winkeltje komt, en koopt(!) in plaats van te bestellen via het internet, juist om de adviezen die ze krijgen...
Het liefst stap ik ook op de fiets om naar de locale pc boer te gaan voor een kabeltje.

Door Tweakers user Haas_nl, vrijdag 2 oktober 2015 19:36

Een hoop van die mickey mouse winkels bieden ook gewoon alleen fabrieks garantie aan.
Dus wat heb je er dan nog aan.

Door Tweakers user SECURITEH, zaterdag 3 oktober 2015 00:32

Na zelf in een computer winkel gewerkt te hebben waren al mijn vooroordelen bevestigd, ze zijn relatief duur (als klant maakt het mij niet uit als je leverancier hoge prijzen handhaaft, dat is niet mijn probleem), de spullen die ze hebben zijn over het algemeen verouderd en de mensen achter de balie staan vooral hun eigen baan te verdedigen waardoor het helpen van de klant op de tweede plaats komt (en zij dus verkeerde adviezen geven). Het is allemaal wel te begrijpen hoe en waarom maar als klant moet jij voor jezelf uitkijken, niemand anders zal dat voor je doen.

Het enige waar de winkels goed voor zijn is het repareren / opschonen van de PC van de buurvrouw, niet omdat ze zo goed of goedkoop zijn maar puur omdat ik hier geen zin in heb... Ik ben jaren geleden gestopt met die onzin.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 3 oktober 2015 00:34]


Door Tweakers user aap, zaterdag 3 oktober 2015 20:24

Wat een vermoeiende schrijfstijl ---> TL;DR

Reageren is niet meer mogelijk