Let op: Tweakers stopt per 2023 met Tweakblogs. In dit artikel leggen we uit waarom we hiervoor hebben gekozen.

Kleine computerzaken (moeten) verzekeringstussenkantoren achterna nl

Door kidde op donderdag 1 oktober 2015 11:00 - Reacties (25)
Categorieën: Deurbel, Gratis advies, Retail, Too big to fail OEMs, Verzekeraars, Views: 6.218

Gister op Tweakers: "MyCom België is failliet". De 1e reuguurder hierop, een der laatste der Mohikanen met een Mickey Mouse-hardwaarwinkel legde pijnlijk de faaloorzaken bloot:

• Marge-compressie, hetzelfde als waar vrolijke vrienden Lenovo / Dell / HP ook niet van oogjes dichtdoen. U, ja u die nu naar dit schrijfsel op het scherm tuurt! - gunt winkels / OEMs geen winst meer, allemaal uw fout dus,

• Hoge vierkante-meterparkeertarief voor de antieke winkel - u weet wel, zo'n verblijf uit geschiedenisboekjes waar 20e-eeuwers heen togen, er was dan een deurbel en men betaalde met dode bomen, en kreeg advies van een C&A-pak die 'm zelf ook had,
• Internet-concurrentie, u arrogante tweakert shopt liever op de onvolprezen Prijskoekeloer, want u gruwelt van voornoemde deurbel en dode bomen-betaalmiddel,

• Directverkoop-methoden: de Lean-methode leert dat alle niet-waardetoevoegende activiteiten moeten worden geminimaliseerd of geëlimineerd. Das eg waar, ik koeienstront u niet - wiki maar na. Distributie en opslag van OEM naar groothandel naar winkel acht u inefficiënt, dus wilt u geen doekoe extra voor spenderen. Zeker niet als het apparatus ook gelijk in de flitsverkoop met uitnodiging verkrijgbaar is, en de gele-pakketbrigade hem tot op de drempel ploft,

• "Kijken kijken maar niet kopen"-klootvieaulen. Die trieste figuren die in de winkel alles bevingerafdrukken, stiekelijk merk en model opnoteren op een geeltje, en thuis naar web-etablissementen als "kieskeurig" of "beslist" www'en voor daadwerkelijke waardeoverdracht. Doet Hansie Hansie (uw blogger van vandaag) zelf ook. De MediaMelkt is immers een prachtige kanswinkelshowroom. Hun tablet-berekenaars hebben zellufs internetverbinding. Kan Hansie Hansie gelijk nacontroleren hoe duur MediaMelkt's aanbiedingen elders zijn, echt mega-handig! Plus gratis koffie. Super handig voor de eenzame fietser in de kou op de woonboulevard-autostressplek waar dikballonbandige Jort Kelder-vehikels met IKEA-Billy's je bagagedrager dubbeltjesplat plachten te rijden,

• Naaierij van leveranciers: "Ik verkoop jou Mickey-Mousewinkel drie schootverwarmenrs voor 500 euri per stuk, terwijl ik zelf al - lekker puh - weet dat ik overmorgen de prijs met 75 pegels verlaag om m'n aandeelhouders-verdrietigmakende voorraden weg te uitverkopen. En dan krijgt jou Mickey - Mousewinkel ze nooit verkocht, maar ja, dan doe je toch gewoon de stekkert uit die deurbel halen! Heb je de rest van de week wel lekker een warme schoot."Dus. De reactie van de gemiddelde tweakert: "Ik ben zelluf toch uber-expert in Prijskoekeloer-onderdelen aan elkaar bevestigen! Winkel-adviseur, ga fijn naar huis en sluit je stoffige winkel... O ja, en ik haat die deurbel". Maar zeg nou eens zelluf, weet u eigenlijk alles van verzekeringen, hypotheken en pensioenen? Jaja, dat lijkt een super-ander onderwerp. Maar het is natuurlijk bedoeld om uw referentiekader te verbreedbuigen - omdat u zich waarschijnlijk net als Hansie Hansie niet voor kan stellen dat sommige mensen berekenaar-onderdelen en Gentoo Linux maar abracadabra vinden.

Tracht u wel eens verzekeringsvoorwaarden te vergelijken? Inboedel voor die uit huis gediefde schootverwarmer, WA voor uw hond die buiten een Prada-handtas van de buurvrouw wegknauwt, zorgverzekering met wel of geen dekking voor die lieftallige fysiomevrouw die uw knie weer in model boetseert na uw botsing met een Jort-Kelder vehikel op de woonboelevaar? Snapt u uw pensioenvoorwaarden - en liefst nog voordat u 70 bent? Filtert u feilloos in kleine hypotheekwoekeraar-letters wanneer u wordt geDSB't - en kan u TEDex'en waarom precies Leen van Frisia de grootste lul met vingers ooit was?

En geef nou eens eerlijk toe, vindt u die secondenlange [PgDown] voorwaarden uitdebuggen en bool-vergelijken nou ook niet supersaai? Vraagt u stiekelijk ook wel eens advies aan het verzekeringshandige neefje van uw buurmeisje? Als FBTO op de kijkkast beweert dat u dingen makkelijk aan en uit kan $.show() / $.hide()'en, snapt u dan dat dit alleen iedere keer met lange tussenpozen kan? En als u dan de goedkoopste woekerpolis geprijskoekeloert heeft, weet u dan eigenlijk wel of die woekeraar makkelijk uitkeert als u een keer een "schaai" heeft, of dat de woekeraar u overal zelluf de schuld van toeProrRailt? En klap-op-de vuurpijl-vraag: Bent u bereid bijvoorbeeld 20 pegels te betalen als een Mickey-Mouse verzekeringstussenkantoor al dit geneuzel uit uw handen neemt en de TROS-Radarforums doorspit zodat u fijn uw oogjes kan shutdown -h now'en vannacht?

Hansie Hansie kwam terecht bij zo'n Mickey Mouse-kantoor, jaja, met deurbel, en zag dat het goed was. Kreeg soms advies niet de allergoedkoopste te nemen, omdat als je ze nodig hebt, ze meestal toch geen (Dassen-)uitwerpsel voor je doen. En al die PgDown-knop verslijtende voorwaarden werden deskundig voor hem geanalyseerd.

En dat voor slechts een kleine procentuele toeslag op de prijs van de OEM-verzekeraar.

Wat denk je: Komen de politiekpraters en, in goed Frans, Ist jetzt verboten ja!!! Lekker dan, kan het Mickey Mousekantoor voortaan sluiten, iedereen prijskoekeloert op het niet-onafhankelijke Independer voortaan wel zelluf de goedkoopste woekeraar.

Of toch niet? Want die tussenkantoren rekenen nu gewoon een vooraf ingeconste prijs. Kan je nemen of laten. Voor die abracadrabra-verzekeringsvoorwaarden heeft u dat er misschien ook wel voor over, of niet?

Zouden klanten voor advies willen betalen over hoe ongevallige Ziggo het best te lijf gaan, zouden klanten geld overhebben voor het outsourcen van 0900-ziggodoethetweerniet hangtelefonen? Zouden klanten geld overhebben voor een berekening van hoe die HP-printer goedkoop aanschaft maar dure inkt heeft, en de Broer over 3 jaar berekend dus inkttechnisch gesproken veel goedkoper voor de klant is?

Misschien zie ik het voor me. De spec-fobielijder komt door de met Mickey-Mouse behangen voordeur, deurbel rinkelt. "Wilt u koffie terwijl ik voor u de juiste compatibele onderdelen in de Tweakers-Pricewatch selecteer en bestel, en u uitlegt hoe u ze zelf goedkoop samenbouwt?"

Nee, dank u, ik hoef geen koffie. Uw Mickey-Mousewinkel is niet op de woonboulevard en Jort Kelder was niet in de buurt, hoe jammer ik het ook vind dat ik nu de fysiomevrouw misloop. Maar bedankt dat u me 300 euro heeft bespaard door uit te leggen dat mijn zoontje voor The Witcher 3 nogwa niet per se de duurste "GeForce GTX 980 Ti 6GB" nodig heeft, wat hij zelf beweert omdat papa's bak sneller moet zijn dan die van de schoolvriendjes. Fijn dat ik ook met een goedkopere ATi toekan, en dat u me gratis GTX 980 stickers heeft aangereikt zodat de schoolvriendjes het niet zien. Dank voor die bespaarde 300 euro, en voor het feit dat ik nu geen airco hoef bij te kopen bij de MediaMarkt (dus toch nog kans om naar de fysiomevrouw te gaan!) om al die hitte af te voeren. Hier, ik betaal ik u graag 30 euro. Op dode bomen, ja.